Podkovářský workshop Ostrava 2015

18.08.2015 19:44

Není nad kvalitní workshop, který se už tradičně potřetí uskutečnil v Ostravě v jezdeckém klubu Baník. Workshop probíhal ve dnech 5. – 6. června a počasí se nedalo nic vytknout, možná až na přílišné teplo, které trochu znepříjemňovalo práci podkovářů.

Jako obvykle workshop začal hned z rána a to přednáškou vedenou panem Karlem Kysilkou. Týkala se rozštěpů a vyvedla se skutečně na výbornou i díky učitelskému přístupu přednášejícího.

Po polední přednášce následoval všemi očekávaný workshop. Koníci a jejich majitelé vystupovali s jistotou a přátelským přístupem, nezdráhali se vložit kopýtka jejich miláčků do našich rukou. Podkování se věnovali téměř všichni zúčastnění a spektrum problematičnosti, bylo skutečně široké.

O večerní zábavu a pohoštění bylo skvěle postaráno, opět kytarové písně, povídky a tentokrát i vybraná poezie pohltila prostor J.

Druhý den se nesl v příjemném, společenském duchu a pan Karel Kysilka se postaral o další přednášku, tentokrát na časté téma postojů a jejich terminologie, kde by se dalo s jistotou říct, že „opakování je matka moudrosti“.

Na odpolední workshop přišli dva nádherné exempláře, co se rozštěpů týče. Profesionalita našich podkovářů ukázala, že i s tím nejproblematičtějším rozštěpem si dokáží poradit a o koníka se postarali vskutku bezvadně.

Velice rád bych poděkoval všem zúčastněným a hlavně panu Petrovi Míčkovi, který měl velice obtížnou přípravu, ale na celkovou organizaci workshopu se to, aspoň podle mě neprojevilo a celý seminář se skutečně vydařil. Dále bych chtěl poděkovat majitelům koní, že se nezdráhali přijít a panu MVDr. Jánu Machovi za profesionální doktorský přístup, poskytnuté veterinární znalosti a RTG.

 

Pavel Komárek

foto: Pavel Komárek

—————

Zpět