Podkovářský seminář

23.04.2017 16:04

Vážení kolegové a kolegině,

je milou povinností vás upozornit na nadcházející seminář, který pořádá Živnostenský spolek podkovářů ve spolupráci s hlavním sponzorem fa. MUSTAD a partnery: Podkovářská škola s.r.o., Podkovářství Vinčálek, ing. Pavel Horák – materiál pro podkováře a Klinika chorob koní v Brně

        Podkovářský seminář s newmarketským podkovářem

                       Simonem Curtisem ( Anglie )

PŘEDSTAVENÍ SIMONA CURTISE

Pan Simon Curtis BSc (Hons) FWCF, HonAssocRCVS, vykonává podkovářskou praxi v anglickém Newmarketu již 42 let. Jeho předkové a členové jeho rodiny se věnují kovářství a podkovářství na hranicích hrabství Cambridgeshire a Suffolk po dobu více než 150 let. Simon Curtis přednášel o podkování koní ve více než 20 zemích šesti kontinentů včetně USA, Austrálie, Indie, Ruska a Brazílie. Vydal 3 knihy o podkovářství a publikuje v řadě odborných časopisů. Na jedné z největších evropských veterinárních klinik „Peter Rossdale“ pracuje na pozici podkováře konzultanta.

Svůj první akademický titul – „Bakalář (Hons) podkovářství“ získal na Myerscrough College, University of Central Lancashire v roce 2011, kde se rovněž věnuje své doktorské práci zaměřené na koňskou psychologii. Jako jediný podkovář v historii získal rovněž ocenění Honorárního spolupracovníka Královské společnosti veterinárních lékařů.

Simon Curtis je bývalým předsedou podkovářského společenství Worshipful Company of Farriers (2001-2002) a předsedou Farriers Registration Council (Výboru pro registraci podkovářů) (2006-10). Je zkušebním komisařem podkovářského společenství Worshipful Company of Farriers (FWCF). V roce 2005 byl uveden do mezinárodní podkovářské Síně slávy- International Farriers Hall of Fame at the Kentucky Derby Museum (Mezinárodní podkovářská síň slávy v muzeu Kentucky Derby).

Více zde: https://www.podkovarska-skola.cz/

—————

Zpět