Podkovářský seminář pořádaného fa. Weiss

22.09.2018 08:59
Dne 15. 9. 2018 se členové společenstva „ Podkováři.cz“ Kysilka Karel, Lankaš František, MVDr Hyksa Rostislav, Vaško Martin, Kverek Tomáš, Jelínek Zbyněk, Najman František, Bouša Vladimír, společně s podkováři Buchta Josef,Hábich Lukáš, Kulik Jan a Jiroušek Martin, zúčastnili podkovářského semináře, pořádaného f. Weiss ve Stockerau Rakousko.
 
Jako přednášející se představili:
 
Uwe Lukas – Německo – úzká kopyta – posunuté patky. 
 
Dr. Sharlotte von Zadow – Německo – úprava nepravidelných postojů hříbat s použitím produktů Sound Horse, kdy si je mohli přítomni poté prakticky, pod jejím vedením vyzkoušet. 
 
Grant Moon – Wales – mapování kopyta za účelem správného výběru vhodné podkovy.
 
Uve Lenz – Německo – úprava kopyta v případě zánětu a rakoviny kopyta s použitím jím patentovaným krytím chodidla speciální podložkou s technologickým otvorem. 
 
Během přednášek se v areálu prezentovali firmy, jako Mustad, Werkman, Luwex, Atcom Horse, Dick, Duplo, Double S, Strohm, Glue-U, Equimix  apod. Mohli jsme se seznámit s jejich novinkami, jako již zmíněné krycí podložky pod podkovy, odlehčené kopytní štípací klešte -titan s vyměnitelnými břity (Luwex), kopytní nůž se střídavě vyhnutou střenkou ( Luwex) viz foto, malou aku úhlovou brusku na kopyta s diamantovým diskem (Bosch), ochranné boty na kopyta (Equine fusion, Easy boot)aj. Celá akce byla vysoce profesionálně zorganizovaná, což zaručovala vysoká úroveň přednášejících, včetně možnosti nakoupení (se slevou) podkovářských potřeb v místním skladu obchodu Weiss, chutného občerstvení, možnosti odborného vyspravení podkovářských kalhot, kvalifikovaného poradenství k produktům i českém jazyce. Na závěr dne proběhla tombola, která výherce a že jich bylo dost, mile překvapila hodnotnými cenami.

—————

Zpět