Podkovářské dny 2018

11.06.2018 07:52

Ve dnech 16. a 17. března 2018 se již tradičně uskutečnily „Podkovářské dny“ s mezinárodní účastí.

Prvním přednášejícím byl pan doktor Zdeněk Žert, který účastníkům sympozia prezentoval přednášku na téma mezikostního svalu a kolaterálních vazů. Obě přednášky byly jako obvykle na velmi vysoké úrovni.

Druhým přednášejícím byl světový šampion a 2x mistr Evropy v podkovářství David Varini. Jeho přednášky byly zaměřené na zhodnocení postojů z pohledu předo-zadního a vnitřně-vnějšího, a jak správně případné deformace a konformace řešit.

Odpolední praktické ukázky byly celkem 2. Při první David Varini okoval koně se zborcenými patkami, což zároveň bylo hlavním zaměřením jeho předchozích prezentací.

Druhý den při praktické ukázce, na žádost účastníků, předvedl tzv. „kalibraci nářadí“, a to nástrojů jako znamenák a průbojník.

Jak už se od podkovářského šampiona dalo očekávat, před koncem semináře ještě zhotovil 2 podkovy špičkové kvality s důrazem na techniku a dodržení základních principů.

Překlad z anglického jazyka zajistil Pavel Komárek.

21. ročník Podkovářských dnů se opět vyvedl na výbornou, hlavně díky skvělé pořadatelské práci Karla Kysilky a také firmě Mustad (jejímž zástupcem byl Christopher Müller) za sponzorování a prezentaci výrobků Mustad po celou dobu sympozia.

Už nyní se připravuje další ročník v březnu 2019.

 

Pavel Komárek

fotky: archiv Karla Kysilky

 

 

—————

Zpět