Ostrava workshop 2018

11.06.2018 08:06

Ve dnech 8. a 9. Června se uskutečnil tradiční podkovářský workshop v jezdeckém areálu Baník Ostrava. Především bych chtěl velice poděkovat Petrovi Míčkovy za bezproblémovou organizaci workshopu a také majitelům koní, kteří nám je svěřili do našich rukou.

Dopolední program jako obvykle nabízel teoretickou přednášku, z níž jedna byla zaměřena na anatomii končetin koní a dle mého úsudku obsahovala skvěle připravené a velice dobře pochopitelné obrázky. Přednášel Ing. Jiří Jurečka. Druhá přednáška nás spíše zavedla do praktické části úprav kopyt. Zde byla pěkně popsána problematika sbíhavých kopyt a také poskytovala řadu praktických tipů. Přednášel Jaroslav Mikula.

Během samotné praktické části si všichni zúčastnění podkováři vyměňovali zkušenosti, diskutovali a pracovali na vybraných koních. Kdokoliv mohl kovat koně za odborného dohledu řady podkovářských mistrů.

Večerní program byl věnován výbornému jídlu a společnému posezení s kytarou.

Je skvělé, že tento workshop pravidelně probíhá, jelikož výměna zkušeností je pro podkovářskou činnost velice důležitá, zvláště když probíhá v tak přátelské atmosféře, jako je v našem společenstvu.

Pavel Komárek

fotky: Pavel Komárek

 

—————

Zpět