Košice

26.11.2019 17:07

 

Další vzdělávací akcí letošniho roku byl seminář na veterinárni klinice v Košicích. Který si vzal na svá bedra MVDr. Oliver Merva. Přednášející měl být Aksel Vibe z Norska, který je nám znám již ze semináře v Jaroměři, proto jsme se zájmem svolali partu zájemců. Z našeho společenstva se do Košic dostavili Karel Kysilka, Vladimír Bouša, Zdeněk Absolon, Jiří Spurný, Martin Kučera, Lucie Škábová, Josef Poul. Bohužel, dalo by se říci, zbytečně.

Cesta byla naplánována kvůli velké vzdálenosti o dva dny dříve s poznávácími zastávkami po Slovensku. Těsně před hranicemi jsme se dozvěděli, že seminář je, z nám neznámých důvodu, zrušen. Naše první reakce: JE TO NĚJAKÝ VTIP? KDO ZA TENTO SUPER VTIP, SKORO TĚSNĚ PŘED ZAČÁTKEM AKCE MŮŽE? Ale řekli jsme si jednohlasně, no co, jedem stejně! Dobře jsme udělali. Sice jsme nedostali akci, na kterou jsme tam jeli, ale na veterinární klinice v Košicích na nás čekal pořadatel MVDr. Oliver Merva se svými studenty podkovářství.

Otázkou pro nás asi zůstane, proč pořadatel se svým týmem na místě zůstal, ale zbytek byl zrušen. VYŠŠÍ MOC? VTIP? ŽE BY NĚKDO MĚL ZÁJEM O NEUMOŽNĚNÍ VZDĚLÁVÁNÍ PODKOVÁŘŮM?? Krom slovenských kolegů dorazili dva kolegové z Německa. Společně jsme zhodnotili přitomného koňského pacienta a následně podkovali. Vyrobili pár podkov se studenty. Poskytli rozhovor pro Maďarská i Slovenská média.

Atmosféra byla velmi přátelská. Připraven byl dobrý guláš, který zhotovili sami domácí zastupitelé. K večeru byl objednaný bowling, kde jsme se utkali Češi proti Slovákům. Domácí se nenechali zahanbit a statečně vyhráli. Jsme podkováři, kolegové, ne bojovní konkurenti. Hranice pro nás nic neznamenají, cítili jsme se na návštěvě u slovenských kolegů jako doma. Věříme, že každý, kdo obětoval svůj drahocený čas, nelitoval. I tento původně nepovedený vtip, nám každému něco přinesl.

Závěrem tohoto článku bych rád poděkoval MVDr. Oliveru Mervovi, za jeho velkou snahu. Že nám i s kolegy věnovali čas, zaštítil svým jménem pořádání semináře. Neznáme příčinu neúspěchu akce, ale jedno víme po celém dni jistě, chyba je v někom jiném. Doufáme, že v Košicích ještě proběhne seminář a tento ''vtip'' bude zapomenut.

 

—————

Zpět